Svensk Logotypdesign Logotyp

10 effektiva sätt att exponera din logotyp

Få människor att se din företagslogotyp

Människor bombarderas varje dag men en otrolig mängd intryck, så det gäller att sticka ut. Ju mer dina kunder ser din logotyp desto bättre. Det är bevisat lättare att skapa ett avslut om kunden känner igen ditt varumärke. Här beskrivs 10 effektiva sätt att exponera din företagslogotyp.

Visitkort

Ett visitkort är en effektiv miniannons för ditt företag med kontaktuppgifter och en kort information om vad ni sysslar med. Med en logotyp på visitkortet blir ditt visitkort både vackrare och mer ihågkommet. Tänk på att det är värt att betala de extra kronorna för ett visitkort med bra pappers- och tryckkvalitet. Gör gärna något roligt med kortet. Ge visitkortet ett värde genom att till exempel ge 10% rabatt på en specifik tjänst eller produkt mot uppvisade av kortet. Bär alltid kortet på dig och dela ut kortet till alla som du ser som potentiella kunder.

Hemsidor

Om du har en företagshemsida så ska givetvis logotypen finnas där. Har du ingen hemsida, skaffa en. Idag sker en stor det av informationssökandet över internet och företag som inte finns där kommer att få det svårt i framtiden. Se länkar till höger för att se duktiga och prisvärda leverantörer av webblösningar.

Kläder

Ett utmärkt sätt att ge ett proffsigt intryck är att ha firmalogotypen tryckt eller broderad på arbetskläderna om sådana finns. Att trycka på kläder är inte särskilt dyrt.

Skyltfönsterdekaler

Företag inom till exempel detaljhandeln eller restaurangbranschen har ett gyllene tillfälle att visa upp sin logotyp i skyltfönstret. Visa att du finns och profilera butiken. Den vanligaste metoden är så kallad dekortejp i olika färger som skärs ut och klistras på insidan av skyltfönstret. Hitta en leverantör av skyltfönsterdekaler till höger om artikeln.

Gratissaker att dela ut på mässor

Pennor, usb-minnen, suddgummin, musmattor mm med företagets logotyp/varumärke är perfekt att dela ut på mässor mm. Poängen är att det ska vara saker som människor finner värde i och kommer att vilja använda i vardagen. En förutsättning för detta är att sakerna är av tillräckligt hög kvalitet för att undvika papperskorgen. Det behöver dock inte kosta så mycket.

Metallskyltar

För advokatfirmor, mäklarbyråer och alla andra som bara vill ge ett elegant och stilfullt intryck är en metallskylt med företages logotyp ingraverad, eller i vinyldekal, ett populärt alternativ.

Ljusskyltar

Ljusskyltar, även kallade ljuslådor , kan utformas på många olika sätt. Fronten på skylten består av en skiva, oftast i akrylplast, med en logo utskuren i vinylfolie på. Skivan sitter monterad på en stomme i aluminiumplåt som innehåller lysrör. En ljusskylt eller ljuslåda kan vara formad till nästan vad som helst och är en av de vanligaste butiksskyltarna.

Frigolitskyltar

Ett spännande alternativ är logotyper utskurna ur frigolitblock. Metoden är relativt billig och mycket effektfull. Skyltarna kan användas på mässor, i butiker, över företagsentrén mm. Det blir extra iögonfallande med en dramatisk belysning. Den största leverantören av frigolitskyltar i Sverige är Frigolitedesign.

Dekor på bilar

Företagets bilar kan vara din mest effektiva reklamplats sedd av 1000-tals personer varje dag. Din logotyp blir synlig i innerstaden där en reklamplats annars skulle kosta en stor summa pengar. Den vanligaste metoden är att använda vinyldekaler. Dessa kan även appliceras på krökta ytor.

Företagets korrespondens

Allt som skickas från företaget kan användas för att exponera företagets logotyp och hjälpa dig i din marknadsföring. Placera logotypen på dina fakturor, på dina kuvert, i brevhuvudet på dina brev, i signaturen i dina email.


Webkompaniet AS
2013-07-18