Svensk Logotypdesign Logotyp

Vanliga frågor

Vad är en logotyp?

En logotyp är en visuell symbol för din verksamhet. Den skapar igenkänning, bygger förtroende och upplyser dina kunder om ditt erbjudande.

Rent tekniskt så består en företagslogotyp av en grafisk symbol, en text, eller båda. En logotyp är ofta väldigt enkel, för att fungera i många samanhang och storlekar.

Vem gör min logotyp?

Din logotyp designas av professionella grafiska designers, anslutna sig till Svensk Logotypdesigns nätverk.

Hur lång tid tar det?

Designkoncepten levereras på 2-3 dagar. Att finjustera ert valda koncept tar 1-2 veckor beroende på hur snabbt ni kan återkoppla på arbetet.

Vad händer om jag inte blir nöjd?

Om du inte skulle vara nöjd med designen så behöver du inte betala något. Vi vill att det ska vara riskfritt att handla av Svensk Logotypdesign.

Behöver alla en logotyp?

Om du inte har ett varumärke så riskerar du att din tjänst eller produkt blir reducerad till en handelsvara. Det innebär att du blir utbytbar och att dina priser pressas. En logotyp är en del av ditt varumärke. Att skaffa en effektiv logotyp är en investering som stärker din position på marknaden. Vi kan därför rekommendera alla som jobbar aktivt med sitt företag att investera i en professionell logotyp.

Kan jag göra en logotyp själv?

Ja det kan du, även om det är en del att tänka på. Räkna med att det tar 1-2 dagar om du inte har någon erfarenhet på området.

Vad händer om jag vill ändra den logotyp jag beställt av er?

I designpaketen så ingår ett antal revisioner, beroende på vilket paket du väljer. Om du vill göra ytterligare ändringar så kan du alltid uppgradera till ett mer omfattande paket. Vill du ändra i en redan färdig logotyp, maila oss så kommer vi överens om en bra deal.

Vem äger upphovsrätten till logotypen?

När den slutgiltiga logotypen levereras tar du och ditt företag över upphovsrätten för logotypen.

Erbjuder ni support även efter köp?

Självklart gör vi vad vi kan för att hjälpa dig. Maila oss så ska vi se vad vi kan göra.

Vilka program använder man för att skapa en logotyp?

En bra logotyp skapas i ett så kallat vektorbaserat program. Bilden är uppbyggd av linjer och fält, istället för ett raster av pixar. Det medför att logotypen kan skalas öändligt med bibehållen kvalietet.

Lämpliga program är Adobe Illustrator, Corel Draw eller Incscape. Det senare programmet är dessutom skrivet med öppen källkod vilket också medför att det är gratis att använda.